ElectroAcupunctuur/Stimulatie

Wat is Electro-Acupunctuur Stimulatie?

Electro-Acupunctuur Stimulatie (EAS) is het toepassen van elektrische stroompjes op acupunctuurpunten via de naald.

Ik noem dit liever Acupunctuur met Electrische Stimulatie om een termverwarring te voorkomen met EAV (ElektroAkupunctur nach Voll).

Electro-Acupunctuur Stimulatie is een vernieuwende vorm van acupunctuur waarbij de stroompjes op bepaalde naaldcombinaties wordt toegepast.

In Zweden in het Karlinski instituut werd deze stimulatie uitgebreid onderzocht en kwam men tot de constatering dat Electro-Acupunctuur een gelijkaardig effect als een pijnstiller heeft. Door het vrijkomen van bepaalde neurotransmitters (stoffen) in het menselijk lichaam, kan Electro-Acupunctuur pijnklachten verlichten zonder enige nevenwerking. Men maakt gebruik van verschillende. stroomvormen (monofasisch, bifasisch, rechthoekig, insluipend, wisselstroom, gelijkstroom, met pauzes).

De in het lichaam ingebrachte naalden worden door middel van elektrische geleidingskabeltjes met een stimulatietoestel verbonden waarbij de stroomimpulsen de werking van de naald versterken.

Electro-Acupunctuur Stimulatie is pas in de laatste jaren sterker in de belangstelling gekomen door een aantal onderzoeken van de Chinese professor HAN in Beijing die fundamenteel onderzoek gedaan heeft op dit vlak en daarmee de verklaring van de effecten van de Electro-Acupunctuur een brede basis heeft gegeven.

Deze vorm van EAS wordt toegepast in:

  • Extra stimulatie van punten
  • Revalidatie; vooral in Sportgeneeskunde, o.a. gevechtssporten, voetbal (zie Praktijk Berichten)
  • Pijnstilling

Belangrijke mededeling: Electro-Acupunctuur onderscheidt zich héél duidelijk van de Elektro-Akupunktur-metingen volgens Voll, wat een systeem is om punten, producten etc. uit te meten en te testen.