Wat is Medische Acupunctuur?

 

Wat is Medische Acupunctuur?

Medische Acupunctuur is Acupunctuur die beoefend wordt door een medicus/arts, afgestudeerd aan de Nederlandse universiteit als reguliere arts en die BIG is geregistreerd.

Medische Acupunctuur is géén vervanging van de Reguliere Geneeskunde.

De Artsen Acupunctuur wordt toegepast als Complementaire Geneeswijze aan de Reguliere Geneeskunde.

Medische/Artsen Acupunctuur is het toepassen van een combinatie van Chinese en Westerse Acupunctuur, met telkens terugkijkend op de medische historie van de patiënt(e) die opgetekend is door de Reguliere Geneeskunde. De patiënt(e) loopt nog of is geweest onder behandeling van de Reguliere collegae.

Ik verzoek de patiënten altijd de medische historie op te schrijven, de zgn. boodschappenlijst op eerste afspraak mee te nemen, daar men bij een gesprek soms bepaalde zaken vergeet.

Een chronologische lijst van klachten, behandelingen, reeds of nog gebruikte medicijnen, de ondergane of geplande onderzoeken en/of operatie(s).

Om de Reguliere medische historie goed relativerend en analyserend te kunnen beoordelen en begrijpen moet men toch wel een complete Reguliere Geneeskunde-opleiding met succes afgelegd hebben met een artsenbul en met een voltooide specialisatie.

Want de meeste patiënten zijn meestal vaak uitbehandeld zijn door Reguliere Geneeskunde.

De bekendste vorm van Acupunctuur is het inbrengen van naaldjes op de energie- of zenuwbanen met als doel de gezondheidsklacht(en) te doen verminderen of verdwijnen.

In de Chinese acupunctuur betekent iedere klacht/ziekte een onbalans in de energie. Deze onbalans verstoort de doorstroming van de energie door de meridianen en veroorzaakt klacht(en)/ziekte(n).

In de Chinese acupunctuur wordt deze onbalans beïnvloed door er naaldjes aan te brengen in energiebanen/meridianen.

In de Westerse acupunctuur, de Medische Acupunctuur, wordt een naaldje aangebracht in een zenuwbaan/ruggemerg. Deze blokkeert de zenuw waardoor ontstekingsremmende hormonen worden geactiveerd.

Men spreekt in de Medische Acupunctuur over de neuromodulatie.

In de wetenschappelijke neurofysiologische onderzoeken blijken de Chinese acupunctuurpunten tr kunnen dienen als de “toegangspoort” van ons zenuwstelsel. Er blijken ook dat de Chinese meridianen vaak overeenkomen met onze Westerse zenuwbanen te zijn.

Er worden behandeltechnieken ontwikkeld o.a. de Electro-Acupunctuur, die effectiever zijn dan de traditionele manier van naalden plaatsten. In combinatie met de Tradionele Chinese Acupunctuur levert de behandeling uitstekende resultaten.

Het doel van Medische Acupunctuur is dat uw klacht(en) gaat(gaan) verminderen of weggaan.

Meestal merkt de patiënt(e) na de eerste combi behandeling reeds het verschil tussen de situatie voor en na de behandeling.

Bij (toekomstige) chronische klachten (b.v. HNP, NAH, Parkinson) wordt er een behandelschema gehouden van 12 behandelingen in 6 weken.

Bij wat voorbijgaande klacht(en) is een paar behandelingen voldoende om de klacht(en) te doen verminderen of verdwijnen.